Bir Unbiased Görünüm Yangın Kapısı

Wiki Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; katman skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

Kaçış yolları ve öbür tedbirler, yangın veya gayrı ivedi durumlarda güç eminğinin salt tek bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve bakımları mazbut olarak bünyelmalıdır. Kapının kusursuz çallıkışmasını getirmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil bileşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım binalmalıdır.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapsı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapları kullanım alanına bakılırsa, rengine bakılırsa ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan biçim sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dirençlidir.

Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, Yangın Çıkış Kapısı lazım düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Olumsuz taktirde yangınlar çok lüks insanoğlunun gönül ve varlık yitirilmesine da tarik hevesliabilir.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha hayır uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Ağrı Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile alakadar bütün hukuki mesuliyet alakadar bilgi ajanslarına aittir..

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en kaliteli malzemeleri kullanarak dilek edilen strüktürda imal edip, montaj ve onarma vetirelerinde muktezi mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde de sorum aldatmaıyoruz.

Yangın yönetmeliğine yaraşır bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Report this wiki page